Meet the team

De ziel van onze keuken wordt bepaald door het team van onze talentvolle chefs, onder leiding van patron-cuisinier Edwin Kats.

Patron-cuisinier

Edwin Kats

Aan het roer van restaurant Noble en Noble Kitchen staat Edwin Kats. Op zijn 25ste behaalde hij, als jongste chef ooit, de titel SVH Meesterkok, de hoogste titel die een kok kan behalen. In 1995 ontving hij met restaurant De Swaen een Michelin-ster, in 2002 met Restaurant La Rive zelfs twee.

In 2008 sloeg hij zijn vleugels uit en ging hij naar het buitenland voor de InterContinental Hotels Group. Als executive chef was hij verantwoordelijk voor de gehele culinaire operatie van hotels in Libanon en China. Geïnspireerd door zijn internationale ervaringen én gedreven door zijn passie voor het vak, keerde Edwin vijf jaar later terug om voor het culinair ondernemerschap te kiezen. In 2013 opende hij de deuren van restaurant Noble in het voormalige Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch, dat in 2016 bekroond werd met een Michelinster. In 2018 is het tijd voor de volgende mooie stap: Noble Kitchen opent zijn deuren in Cromvoirt.

Chef

Bart Klomp

Bart komt van Hotel Nassau Breda (Restaurant Liefdegesticht) in Breda en heeft daarvoor als keukenchef in restaurant Zarzo in Eindhoven, Avant-Garde in Eindhoven en IVY (nu FG) in Rotterdam gewerkt. Sinds september 2019 is Bart bij restaurant Noble werkzaam, waar hij samen met zijn team dagelijks hun vakidiotie etaleren. Chef-kok Bart Klomp laat u graag genieten van rijke smaken en natuurlijk de laatste food trends. Zowel Bart als Willem laten zich graag inspireren door de Japanse keuken en haar specifieke bereidingstechnieken. 

Restaurant Manager

Xavier Giesen

Horeca en ondernemerschap zitten in de familie van Xavier Giesen. Zijn opa had een restaurant en zijn oom is SVH Meesterkok Robert Kranenborg. Hij begon zijn carière echter bij Van der Valk. Na één jaar stoomde hij al door naar het Amstel Hotel. Hier startte hij in de banqueting en groeide hij door naar chef de rang in het tweesterrenrestaurant La Rive. Tijdens zijn laatste jaar in La Rive hebben wij samengewerkt. Na het Amstel Hotel volgden restaurant Vossius en De Kas, waar Xavier samenwerkte met Maikel Ginsheumer. Deze SVH Meestergastheer spoorde hem aan om ook de SVH Meestertitel te gaan behalen. 

Dat gebeurde in 2012 met de Meesterproef in restaurant Bolenius. Twee jaar eerder had Xavier dit restaurant samen met SVH Meesterkok Luc Kusters aan de Amsterdamse Zuidas opgericht. Een groot avontuur middenin een financiële crisis. Samen behaalden ze de titel en met de jaren ook Michelinsterren. In zijn tijd bij Bolenius droeg Xavier ook bij aan het opzetten van de Alliance Academy, een speciale academy voor de medewerkers van Alliance Restaurants.

sous-chef

Thijs Griffioen

We zijn trots om Thijs Griffioen als getalenteerde Sous Chef te mogen verwelkomen bij Noble! Thijs, 34 jaar oud, heeft zijn opleiding gevolgd aan de Cas Spijkers Academie in Nijmegen, waar hij de fundamenten van zijn vak heeft gelegd.

Thijs heeft zijn uitgebreide ervaring opgedaan in gerenommeerde restaurants zoals Le Garage, Het Koetshuis, Karel V, De Vrienden van Jacob, Bridges, De Nederlanden en Da Vinci. Deze indrukwekkende lijst van werkgevers getuigt van zijn veelzijdigheid en toewijding aan het vak.

Een van de hoogtepunten in Thijs’ carrière was zijn deelname aan de finale van de Prix Taittinger in Parijs afgelopen januari. Dit prestigieuze evenement bood een enorme leerschool waar Thijs zowel persoonlijk als professioneel is gegroeid. Hoewel het podium net buiten bereik bleef, was het een ervaring die hem heeft gesterkt en geïnspireerd om dit najaar opnieuw deel te nemen met als doel Nederland wederom te vertegenwoordigen in Parijs.

Thijs’ kookstijl kenmerkt zich door een klassieke basis, gecombineerd met moderne technieken. Hij beschrijft zijn werk als het schilderen met smaken, waarbij elk gerecht een kunstwerk op zich wordt.

Naast zijn professionele prestaties heeft Thijs recent een persoonlijke mijlpaal bereikt: in maart 2024 werd hij de trotse vader van Sophie.

Wij kijken ernaar uit om samen met Thijs te werken en onze gasten te laten genieten van zijn culinaire creaties. Zijn passie, ervaring en unieke stijl passen perfect bij de visie van Restaurant Noble. Welkom aan boord, Thijs!

Agenda

1 jul - 31 aug

Discover Noble arrangement

Wil jij wel eens kennismaken met restaurant Noble en je laten verrassen met de ...

12 sep - 15 sep

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch 2024

Met een verrassend Noble pop-up restaurant zijn wij ook in 2024 weer aanwezig op het ...

Reserveer